Ventilatie technieken

VENTILATIE

EEN GEZOND LEEFKLIMAAT

Woonventilatie, luchtbevochtigers en luchtonvochtigers zijn de dag van vandaag zeker en vast geen overbodige luxe. Een goed geregelde verluchting is niet enkel noodzakelijk voor uw gezondheid, maar ook deze van uw huis.

 

 • Geen energieverlies in de winter
 • Geen verstikkend en te warm gevoel in de zomer
 • Minder last van huisallergieën
 • Verse lucht in droge ruimtes
 • Geen condens, schimmelvorming of andere vochtschade

 

Verbeter niet enkel uiw levenskwaliteit, maar ook deze van uw huis.

Contacteer ons.

Een perfecte balansventilatie

Er wordt verse lucht toegevoerd via de zogenaamde droge ruimtes (woonkamer, slaapkamer …) en de doorstroming van lucht in de woning wordt geregeld. De vochtige, vervuilde lucht wordt afgevoerd via de zogenaamde natte ruimtes, die vanzelfsprekend nog meer behoefte hebben aan ventilatie (badkamer, keuken, wasruimte, douche …). Het is echter niet voldoende om de deur of eventueel een raam open te zetten. Wanneer u dit wel doet dan komt er buitenlucht naar binnen, maar deze is vaak vervuild en te droog. Een goed systeem voor mechanische ventilatie, met een luchtreiniger is noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Sinds 1 januari 2006 in de integratie van een ventilatie-systeem dan ook verplicht bij elk nieuwbouw- of renovatieproject.

 

Daikin Luchtreiniger en bevochtiging

In de lucht die we inademen bevinden zich vele stoffen zoals allergenen, bacteriën, virussen, stof, fijnstof en tabaksrook, die schadelijk zijn voor onze gezondheid waaronder droogte. De Daikin Ururu luchtreiniger MCK75 hydrateert de lucht in uw woning en verlicht de droge lucht. De handige en innovatieve bevochtigingsfunctie wordt verzorgd door een geïntegreerd compact waterreservoir en een gecombineerde unit die bestaat uit een waterrad en een verdampingsfilter.

 

Hoe werkt de bevochtigingsfunctie?

Het water aanwezig in het reservoir, stroomt naar het bad waarin het waterrad zich bevindt. Door een draaiende beweging wordt water naar het bevochtigingsfilter geleid. De lucht die door het bevochtigingsfilter wordt geblazen neemt het vocht op en verspreidt het in de kamer.

 • Het waterrad neemt water op uit het bad.
 • Er wordt lucht in het filter geblazen.
 • Vochtige lucht wordt in de kamer verspreid.

 

De werking van het filtersysteem:

 • Het voorfilter - dat catechine bevat - vangt grote stofdeeltjes en dierenharen.
 • De Plasma-ionisator geeft een positieve lading aan stofdeeltjes en pollen, die worden verwijderd door het negatief geladen elektrostatisch stoffilter.
 • De Flash-streamer breekt chemische substanties zoals onaangename geurtjes en formaldehyde af en zet ze om in onschadelijke bijproducten.
 • De Flash-streamer bevordert ook een fotokatalytische reactie op het oppervlak van het fotokatalytisch filter uit titaniumapatiet, dat bacteriën en virussen verwijdert.
 • De geurverdrijvende katalysator breekt onaangename geurtjes af.

 

Vraag een gratis prijsofferte.

 

 

 

BLIJF STEEDS OP DE HOOGTE

Nieuws, promoties of andere interessante informatie. Volg ons op de voet:

 

 

Copyright © All Rights Reserved

CONTACT

Elreko bvba

Koen Van der Straeten

Mieregemstraat 194

1785 Merchtem

 

+32 (0) 493 494 753

info@elreko.be