Verwarmings technieken

VERWARMING

DE PERFECTE TEMPERATUUR

Cliché, maar het is zo. Iedereen wil binnenshuis kunnen genieten van de perfecte temparaturen. En dit het hele jaar door. onze fluisterstille systemen passen perfect bij uw interieur en houden uw woning vooral op de gewenste temperatuur.

 

  • Binnenshuis de perfecte temperatuur
  • De beste verwarmingssystemen
  • Een uitgebreid gamma van hoogkwalitatieve systemen
  • Makkelijke combinatie met warm watertank of zonnepanelen
  • Uitstekend energierendement

 

Regel thuis de temperatuur die u wenst. Contacteer ons.

Technische werking in uw voordeel

Een warmtepomp is energiezuinig en heeft een lage CO2-uitstoot omdat er enkel elektrische energie nodig is om warmte te verplaatsen. Dat is een heel ander principe dan de andere verwarmingssystemen, die de energie omzetten van brandstof naar warmte. Zo stoot u tot 50% minder CO2 uit dan met traditionele verwarmingssystemen. In vergelijking met de traditionele verwarmingssystemen heeft een warmtepomp een rendement van 4 of meer. U hoeft dus maar 1/4 van de energie aan te kopen, de overige 3/4 haalt u gratis uit de natuur. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw energiefactuur.

 

Een warmtepomp kost niet noodzakelijk meer dan een traditioneel verwarmingssysteem. En de eventuele meerprijs wordt snel terugverdiend omdat u veel minder energie moet aankopen. Bovendien is een goed afgestelde warmtepomp onderhoudsvrij en heeft de installatie een levensduur van ongeveer 20 jaar. U heeft ook geen schouw of mazouttank meer nodig, waardoor u opnieuw kosten spaart.

 

Daikin ALTHERMA

Het buitentoestel neemt gratis lage temperatuur energie uit de buitenlucht en verhoogt de temperatuur. De verhoogde warmte wordt via het koelcircuit naar het hydro-box binnentoestel gestuurd.Het binnentoestel zet de warmte over van het koelgascircuit naar het watercircuit. Dit watercircuit is aangesloten op de lage temperatuur radiatoren, vloerverwarming of sanitair warm water tank. Koeling wordt voorzien door water van +4°C door de ventilo convectoren te sturen. Een beperkte koeling via het ondergronds buizensysteem is ook voorzien in dit Daikin Altherma systeem. Sanitair warm water wordt bekomen door de overschakeling van ofwel verwarming ofwel koeling naar de mode sanitair warm water.

 

In de hydro-box zijn het regelsysteem en bedieningspaneel geïntegreerd en bevatten een weektimer zodat de eigenaar het systeem kan instellen naar zijn behoeftes. De timer is programmeerbaar per uur of dag.Wij installeren warmtepompen van het merk Daikin Altherma. Daikin Altherma is een “lucht-water” warmtepomp, die natuurlijke energie uit de buitenlucht onttrekt en afgeeft aan het verwarmingscircuit van uw woning. Op dezelfde manier wordt warmte gebruikt om warm water op de juiste temperatuur te krijgen.

 

Het grote voordeel van de lucht/water warmtepompen is, dat ze zeer makkelijk te plaatsen zijn. Er is immers geen groot captatienet in de tuin, of diepe putboringen voor nodig.

 

Vraag een gratis prijsofferte.

BLIJF STEEDS OP DE HOOGTE

Nieuws, promoties of andere interessante informatie. Volg ons op de voet:

 

 

Copyright © All Rights Reserved

CONTACT

Elreko bvba

Koen Van der Straeten

Mieregemstraat 194

1785 Merchtem

 

+32 (0) 493 494 753

info@elreko.be